Анализ использования глобальных навигационных спутниковых систем при разработке месторождений углеводородного сырья - Көмірсутекті шикізат көздерін игеру барысында ғаламдық навигациялық жер серігі жүйесінің қолданылуын талдау (ҚазҰУ Хабаршысы. География сериясы, 2016)
В статье описывается анализ современных средств, способов мониторинга и совершенствование методики маркшейдерско-геодезических наблюдений за оседанием земной поверхности при освоении месторождений углеводородного сырья.Мақалада көмірсутекті шикізат кен орындарын игеруде заманауи əдістер анализі, мониторинг тəсілдері мен жер бетінің шөгуін маркшейдерлік-геодезиялық бақылаулар əдістемелерін жетілдіру мəселелері сипатталған.