Індер - тұзды-күмбезді ландшафтық геожүйе (ҚазҰУ Хабаршысы. География сериясы, 2016)
Мақалада Каспий ойпатының батыс бөлігіндегі аз зерттелген – Індер, Аралсор, Биш-Чохо және Кіші Богдо (Үрпек) тұзды-күмбезді ландшафттар сипатталады. Жүргізілген геоморфологиялық зерттеулер тұзды-күмбезді құрлымдардағы морфомүйсінді карсты түзілімдердің бірдей климатық зонадағы сәйкестілігін дәлелдеді. Анылған нәтижелердің  талдауы жоғары минералданған және жоғары дебитті жер асты суымен қатар, сульфатты-галогенді жыныстармен бірге байланысты су бұлақтары да негізгі ландшафттытүзуші маңызды рол атқарады.
Keywords: Каспий ойпаты; ландшафт; геожүйе; карст түзілімдері; тұзды-күмбезді тектоника