Қазақстан Республикасы халқының өмір сүру сапасы деңгейін екі өлшемді статикалық-динамикалық талдау әдістемесі негізінде бағалау (ҚазҰУ Хабаршысы. География сериясы, 2016)
Мақала республиканың әлеуметтік саясатын реттеудің маңызды мәселелерінің бірі ретінде халықтың өмір сүру сапасы деңгейін бағалауға арналған. Авторлар Қазақстан Республикасының 1991-2014 жылдар аралығындағы әлеуметтік-демографиялық және экономикалық көрсеткіштеріне талдау жасай отырып, олардың негізінде екі өлшемді статикалық-динамикалық әдісті қолдану арқылы халықтың өмір сүру сапасы деңгейін бағалады және типология жасалынды.
Keywords: әлеуметтік-демрографиялық үрдістер; халықтың өмір сүру сапасы; типология; екі өлшемді статикалық-динамикалық талдау; жіктеу топтары.