«Көлсай көлдері» ұлттық саябағында туризмді дамыту мүмкіндіктері (ҚазҰУ Хабаршысы. География сериясы, 2016)
Мақалада «Көлсай көлдері» ұлттық саябағында туризмнің даму мүмкіндіктері қарастырылады. Бұл біржарым миллиондық мегаполис Алматыдан азғана қашықтықта орналасқан, табиғаттың көрікті аймағы, жергілікті туристермен қатар, шетелдік туристерді тартуға бірегей табиғи объекттерге ие. Мақалада саябақтың туристік ерекшеліктері, зерттеу барысында турдың толық бағдарламасымен туристік маршрут құрастырылған.
Keywords: туризм; ұлттық табиғи саябақ; Көлсай көлдері; туристік маршрут; табиғи- рекреациялық ресурстар.