«Жасырын қонақ» қонақ үй қызметтер сапасын бақылау құралы ретінде (ҚазҰУ Хабаршысы. География сериясы, 2016)
Қонақ үй қызметтер нарығындағы қатаң бәсекелестік жағдай кәсіпорын басшыларын,  сапаны арттырудың әр түрлі әдістерін қолдану арқылы, ұсынылатын қонақ үй қызметтерінің сапа жүйесін жетілдіруге мәжбүр етеді. Осыған байланысты, мақалада «жасырын қонақ» әдісі, дәл қонақ үй қызметтер сапасын бақылау құралы ретінде қарастырылады. SWOT талдау жүргізіліп, бұл әдісті қазіргі таңда қолданудың тиімділігі мен қажеттілігі негізделген.
Keywords: жасырын қонақ; қонақжайлық индустриясы; қонақ үй; сапа; сервисті жақсарту