Қарағанды облысының рекреация және туризмнің дамуы үшін су ресурстарын бағалау (ҚазҰУ Хабаршысы. География сериясы, 2016)
Әдетте, су ресурстары қоршаған ортаның рекреациялық құндылығын жоғары көтереді, мерзімді және жыл бойы жұмыс істейтін демалыс және туризм орталықтарың ұйымдастыруына ыкпал етеді. Мақалада Қарағанды облысының су ресурстарымен оларға берілген бағасы,рекреацияжәне туризмде пайдалану мүмкіншіліктеріқарастырылған.
Keywords: су ресурстары; Қарағанды облысы; рекреация және туризм орталықтары; туристік кластер.