Қазақстанның дала аймақтарының туристік мүмкіндіктері (ҚазҰУ Хабаршысы. География сериясы, 2016)
Макалада  «Страна Великой степи» туристік бренд қалыптасуына байланысты Қазақстанның дала аймақтарында кіру және шығу туризмді дамыту мүмкіндіктері қарастырылған. Дала аумақтарын туристік игеруінің перспективасы дәлелденіп, оны аймақтың экономикалық дамуының стратегиялық жоспарына енгізуі көрсетілген. Қостанай облысының бірегей дала нысандарының мысаланда туристік тартымдылығының элементтері белгіленген. Сонымен қатар дүниежүзілік мәдени-тарихи мұраның нысаны ретінде геоглифтарға ерекше көңіл бөлінген. Аймақтың туристік-рекреациялық әлеуетін талдау негізінде туристік нарықтың сегментациясының нұсқасы ұсынылған. Ішкі және сыртқы тұтынушыларға бағытталған, нарықта бәсекеге жарайтын туристік өнім қалыптастыру жайлы кепілдеме берілген.
Keywords: дала туризмі; Ұлы дала; геоглиф; Үштоған квадраты; Торғай свастикасы.