Карьер кемерінің тұрақтылығын бағалауға бағытталған, кен жынысының құрамы және механикалық қасиеттерін зерттеу (ҚазҰУ Хабаршысы. География сериясы, 2016)
Кен құрылымын зерттеу нәтижесінде карьер кемерінің тұрақтылығы массив кенжынысының беріктігіне, тектоникалық жарықшақтың бағытына тәуелділігі анықталып, карьер алаңындағы әр аймақтың тұрақтылығы әртүрлі болуына байланысты құрылымдық-тектоникалық карта құрастарылды. Жарықшақтарды түсіру және берілген мәндерін өңдеу нәтижесінде кенорындар бойынша жарықшақ жүйелерінің полигональды қисықтары, жарықшақтың таралу диаграммалары салынды
Keywords: Жарықшақтық; кен массиві; карьер бүйірі; тұрақтылық; кенжынысының физико-механикалық қасиеттері