Жамбыл облысы Жуалы ауданын ландшафттық картографиялау (ҚазҰУ Хабаршысы. География сериясы, 2016)
Мақала Жамбыл облысындағы Жуалы ауданы көлемінде ланшафттардың иерархиялық жіктелу ұстанымдары негізінде, олардың карталарын құрастыру, ГАЖ технологияларын пайдалана отырып аумақтың таулы және жазықтық өңірлердің  гипсометриялық, топырақ, өсімдік, геоморфологиялық, және ландшафттық карталарды құрастыру әдістерін қарастырған. Қазіргі кездегі жер бедері, геоморфологиясы мен өсімдігі және топырағына  сипаттама беріліп, ландшафттық картасы құрастырылды. Жуалы ауданының ландшафттық картасы, ауданның ауыл шаруашылық саласында маңызды.
Keywords: Жуалы ауданы; біртекті территория; геологиялық негіз; ландшафт; картография