Ландшафттарға бейімделген егіншілік жүйесін жобалаудағы ГАЖ технологиялары (Алматы облысы Қарасай ауданының мысалында) (ҚазҰУ Хабаршысы. География сериясы, 2016)
Бұл мақалада ауылшаруашылық ландшафттарын географиялық ақпараттық жүйелерге (ГАЖ) сүйене отырып ірі масштабты картографиялауды географиялық және аумақтық талдау әдістері арқылы жұмыстары қарастырылды. Сонымен қатар, ландшафттардың морфологиялық бірліктері, яғни фация және қоныс деңгейіне дейінде карталарды Алматы облысы Қарасай ауданы мысалында ландшафттарға бейімделген жүйесін ГАЖ технологиялары арқылы құрастыру қағидалары қарастырылған.
Keywords: Экологиялық картографиялау; әдістеме; талдау; картографиялық әдістер; принциптер; ГАЖ; геомәліметтер базасы.