Қазақстандық Каспий маңының солтүстік-батыс бөлігінің экологиясын картографиялау (ҚазҰУ Хабаршысы. География сериясы, 2016)
Қазақстандық Каспиймаңы солтүстік-батыс бөлігінің экологиясы атмосфера, гидросфера және литосфера функцияларының нәтижелері болып табылады.  Зерттелетін территорияның экологиясын бағалау үшін аталған сфералардың ластану деңгейін анықтау қажет.  Аталған жердің экологиясы, негізінен айтқанда, шаруашылық әрекеттіліктің келесі түрлерімен белгіленеді – орындары жағалау маңында және теңіз акваториясында орналасқан мұнай өндірісі мен оның тасымалдануы, урбандық-өнеркәсіптік өндерісі.
Keywords: экология; ғарыштық түсірілім; арақашықтық зондылау әдістері