Жаңа тектоникалық жеделдендіру және жаңа жанартаулық аймақтардағы өзен аңғарларының құрылысы және шашырандылар қалыптасуындағы геоморфологиялық жағдайларын бағалау. (ҚазҰУ Хабаршысы. География сериясы, 2016)
Витим таулы үстіртің, Кіші Кавказ бен Эфиоп таулы қыратының жаңатектоникалық жеделдендіру және жаңа жанартаулы аймақтарының аңғарлары зерттелген. Шашырандылардың  байқалуының орындары өзен аңғарларының жайылмаларында және плейстоцендік көмілген тілімдерінде  анықталған. Шашырандылардың қалыптасуына қажетті таулы массивтердегі эрозиондық-денудациялық тілімдерінің көлемі және аңғар түптері еңістіктері есептелген.
Keywords: көмілген плейстоцендік эрозионды тілімдер; эрозиондық-денудациялық тілім; аллювиалды шашырандылар