Изучение трансформации ионного стока рек бассейнов Улкен и Киши Алматы. Үлкен және Кіші Алматы алаптары өзендердің иондық ағындысының түрөзгертуін зерттеу. (ҚазҰУ Хабаршысы. География сериясы, 2016)
В статье рассматривается вопросы изучения формирования и трансформации ионного стока рек  бассейнов Улкен и Киши Алматы. Изучение химического стока дает возможность оценить поступление солей с речной водой для прогнозирования солевого режима вод в водохранилищах, оценка и прогнозирование качества вод для целей водоснабжения населенных пунктов и орошения. В результате можно решить и ряд методологических вопросов изучения водного режима, ионного стока и качества вод. Мақалада Үлкен және Кіші Алматы алаптары өзендерінің иондық ағындысының қалыптасуы мен түр өзгертуі мәселелерін зерттеу қарасытырылған. Химиялық ағындысын зертеу бөгендердегі судың тұздық жүргісін болжау үшін өзен суымен түсетін тұздарды бағалау, елді мекендер мен суармалауды сумен қамту мақсаты үшін су сапасын болжамдау мүмкіндігін береді. Нәтижеде су жүргісі, иондық ағынды және су сапасы жөніндегі бірқатар әдістемелік мәселелерді шешуге болады.