Внутригодовое распределение стока воды рек левобережья ертисского водохозяйственного бассейна. Ертіс су шаруашылығы алабының сол жағалауы өзендерінің жылдық ағынды үлестірімі (ҚазҰУ Хабаршысы. География сериясы, 2016)
Рассмотрены вопросы методики расчета внутригодового распределения стока воды основных рек левобережной части Ертисского водохозяйственного бассейна. Проведен сравнительный анализ полученных результатов с данными, приведенными в «Ресурсах поверхностных вод СССР» по исследуемому району. Приведены данные об  изменениях в сезонном распределении стока, произошедшие за последние три десятилетия. Ертіс су шаруашылығы алабының солжақ  жағалауы бөлігінің негізгі өзендерінің жылдық ағынды үлестірімін есептеу нәтижелері келтірілді. Зертеліп отырған аудан бойынша "КСРО беттік сулары ресурында" келтірілген деректермен есептеу нәтижесінде алынған деректерді салыстырмалы талдау жүргізілді. Есептеу барысында алынған маусымдық ағынды үлестірімі деректеріне талдау жүргізілді.