СТРАТЕГИЧЕСКИЙ ВЕРОЯТНОСТНЫЙ ПРОГНОЗ ЭКОЛОГО-ЭКОНОМИЧЕСКОГО РАЗВИТИЯ КАЗАХСТАНА. Қазақстанның экологиялық-экономикалық дамуының стратегиялық ықтимал болжамы. (ҚазҰУ Хабаршысы. География сериясы, 2016)
Рассмотрены факторы стратегической матрицы Казахстана и дана оценка вклада составляющих в развитие государства. Предлагается при комплексной оценке взаимодействия объектов природной, социальной, экономической среды учитывать риски дестабилизации системы.Мақалада Қазақстанның стратегиялық матрицалары қарастырылып жəне мемлекет дамуындағы құрастырушылардың үлесіне баға берілген. Табиғи, əлеуметтік, экономикалық орта нысандарының өзара əсерін кешенді бағалау барысында жүйелердің тұрақсыздану тəуекелдері ұсынылған.