Қазақстанның солтүстік бөлігінде ауа жоғарғы температураларының таралу ерекшеліктері (ҚазҰУ Хабаршысы. География сериясы, 2019)
Қазақстанның солтүстік бөлігінде жаз айындағы ауа жоғарғы температураларынына кеңістік-уақыттық талдау келтірілген. Орташа максимальды жəне орташа айлық ауа температураларының кейбірстатистикалық сипаттамалары анықталған.