СЫРДАРИЯ ӨЗЕНІ АЛАБЫНДАҒЫ ЕЛДІ МЕКЕНДЕРДІ СУМЕН ҚАМТУ (ҚазҰУ Хабаршысы. География сериясы, 2019)
Сырдария өзені алабындағы 1990-1995 жж. кезеңіндегі су ресурстарын тұтынудинамикасы талданған. Су тұтынушылар пайдаланатын судың пайыздық үлестіріміанықталған. Арал-Сырдария алабының негізгі қалаларының инфрақұрылымының сипаттамасыберілген.