Батыс Қазақстан облысы шегінде Жайық өзен бассейнінде халықтың орналасуының тарихи-географиялық аспектісі (ҚазҰУ Хабаршысы. География сериясы, 2019)
Мақалада Батыс Қазақстан облысы шегінде Жайық өзен бассейнінде қазіргі кездегі халықтыңорналасуы талқыланады. Жұмыста зерттелген ауданды халықтың қоныстану тарихы, өзеннің оң жəне солжағалауындағы елді мекендер тұрғындарының сандық айырмашылықтары қарастырылады. Жайық өзенібассейнін қоныстану жүйесіне əсер еткен факторлар, сонымен қатар елді мекендердің орналасуындағы ұқсасбелгілері жəне ерекшеліктері көрсетілген.