Орманды-далалы Есіл өңiрi: XVIII - XX ғасырлардағы географиялық білімнің қалыптасуы мен жинақталуы (ҚазҰУ Хабаршысы. География сериясы, 2019)
Мақалада XVIII–XX ғасырлардағы орманды-далалы Есіл өңiрiн географиялық зерттеудегіконцептуалдық əдістер қарастырылып, ауданның табиғи-ландшафтық жағдайын зерттеудің негізгікезеңдері көрсетілген.