Айрықша таза кварц концентратын алудың мүмкіндігін көрсету мақсатында мысырдың шығыс даласындағы Вади Мубарак кварцты кен орнында руданың байытылуын зерттеу (ҚазҰУ Хабаршысы. География сериясы, 2018)
Бұл зерттеулер Мысыр аймағындағы шөл даланың Шығыс бөлігіндегі Вади Мубарак кварцты кен орнынгеохимиялық жəне техникалық квалификациялаумен (бағалаумен), сонымен қатар кейбір жоғарытехнологиялық салаларда материалдық шикізат ретінде пайдалану үшін, айрықша таза кварцтың жоғарыдеңгейіне жету үшін осы кен орнына қажетті байыту үрдістерімен байланысты.