Каспий теңізінің Қазақстандық секторындағы мұнай-газ кен орындарын игеру барысындағы экологиялық тəуекелді бағалау (ҚазҰУ Хабаршысы. География сериясы, 2018)
Бұл мақалада Каспий теңізінің қазақстандық секторындағы теңіздегі бұрғылау жұмыстарындақолданылатын экологиялық тəуекел жөніндегі түсінікті анықтау, сонымен қатар теңіздегі ұңғымалардыбұрғылауға қатысты туындауы ықтимал апаттардың экологиялық тəуекелін бағалауды жүргізу жөніндеқарастырылады.