(untitled) (ҚазҰУ Хабаршысы. География сериясы, 2019)
Мақалада геомәдениет кеңістігі, географиялық келбет, аумақ брендингі түсініктері қарастырылған. Геомәдениет кеңістігінің негізгі қасиеттеріне байланысты белгілі бір аймақ имиджіне әсер ету, аумақ брендингі концеп- циясын қалыптастыру үшін негізгі бағыттар анықталады. Негізгі мәселелер мен тенденцияларды ескеріп, Қазақстанға акцент жасалып тұжырым жасалынды.