(untitled) (ҚазҰУ Хабаршысы. География сериясы, 2019)
Мақалада су тасудың басталуының, аяқталуының және ең жоғары су өтімдерінің өтуінің орташа мерзімдерін, ең ерте және ең кеш даталарын, көктемгі су тасудың орташа ұзақтығы мен ең қысқа және ең ұзын аралығы анықталған. Есіл алабы өзендерінің көктемгі су тасу сипаттамаларын климаттың бағыттық өзгерістері басталғанға дейінгі және бағыттық өзгерістері басталғаннан кейінгі кезеңдер бойынша салыстырылған.