(untitled) (ҚазҰУ Хабаршысы. География сериясы, 2016)
Бұл мақалада экологиялық туризмнің негізгі бағыттары, әсіресе Қазақстандағы экологиялық туризмді дамы-ту аймақтары, экологиялық туризмнің негізгі тұжырымдамасы, ерекше қорғалатын табиғи аумақтары мен мемлекеттік ұлттық табиғи парктері, ерекше қорғалатын табиғи аумақтардың қызметтері мен Қазақстандағы экологиялық туризмнің даму тенденциялары қарастырылған. В данной статье представлены основные направления экологического туризма, особенноcти развития эколо-гического туризма Казахстана, основные концепции экологического туризма, особо охраняемые природные территории и государственные национальные парки, рассмотрена деятельность особо охраняемых природных территорий и тенденции развития экологического туризма в Казахстане.