(untitled) (ҚазҰУ Хабаршысы. География сериясы, 2016)
Мақалада Орталық Қазақстан аймағының кеңістік ұйымдастыру мәселелері қарастырылған. Мемлекеттің жағдайында бірінші орынға кешенді және жарасымды дамуы мақсаттары, Қарағандының қалалық агломерациясы кешенді аймақтың әлеуметтік-экономикалық аясының тиімді өзгерісінің орындауы туралы нәтижелер шығарылды. В статье рассмотрены проблемы пространственной организации Центрально-Казахстанского региона. Делается вывод о том, что в условиях нашей страны на первый план выдвигается задача комплексного, гармоничного развития Карагандинской городской агломерации, выработка эффективного преобразования социально-эконо -мического пространства региона.