(untitled) (ҚазҰУ Хабаршысы. География сериясы, 2016)
Бұл мақалада БСҮ (бедердің сандық үлгісі) туралы жалпы анықтамалық түсінік, ГАЖ формат түрлері, жасау кезінде пйдаланылатын ақпарат көздері көрсетілген. Геоморфологиялық ізденістерде пайдалану мүмкінші-ліктері қарастырылған. В статье рассматриваются общее понятие и виды ГИС формата ЦМР (цифровая модель рельефа), информа-ционные источники при создания ЦМР. Приведены примеры возможности применения в геоморфологических исследованиях.