(untitled) (ҚазҰУ Хабаршысы. География сериясы, 2016)
Данная статья посвящена системе налогообложения земель сельскохозяйственного назначения. В перспективе предполагается повышение земельного налога на данную категорию земель. В связи с этим автором изучен опыт налогообложения земель в зарубежных странах и на их основе даны предложения по изменению методики определения земельных платежей. С учетом предложений произведены прогнозные расчеты земельного налога и арендной платы сельхозтоваропроизводителей. Ұсынылған мақала ауыл шаруашылығы мақсатындағы жерлерге салық салу жүйесіне арналған. Болашақта аталған жер санатына жер салығын жоғарылатуы жоспарланған. Осыған байланысты автормен шетелдегі елдердің жерге салық салу тәжірибесін зерттеп, оның негізінде жер төлемдерін анықтау әдістемесіне өзгерістер енгізу жөнінде ұсыныстар берілген. Ұсыныстарды ескере отырып жер салығының және жалға беру төлемдердің болжамдалатын есептеулер жүргізілген.