(untitled) (ҚазҰУ Хабаршысы. География сериясы, 2019)
Мақалада Орталық Қазақстан өзендерінің табиғи ағындысының үлестірім сипаты анықталып, оның өзгерісіне адамның шаруашылық іс-əрекетінің, атап айтқанда, арналық реттеу, суару, сумен жабдықтау, өнеркəсіп, коммуналдық-тұрмыстық шаруашылық, агроорманмелиорациясының тигізетін əсері түрлі əдістерді қолдана отырып бағаланған.