(untitled) (ҚазҰУ Хабаршысы. География сериясы, 2019)
Мақалада оңтүстік Қазақстан территориясындағы қар жамылғысындағы ауыр металдармен ластану дəрежесі туралы зерттеулердің нəтижелері келтірілген. 48 параллельден оңтүстік аймағына қарай орналасқан 15 метеорологиялық станцияның мəліметтері қолданылған. Есептеулерде 2005–2009 жылдар аралығында орташаланған мəліметтер алынған.