(untitled) (ҚазҰУ Хабаршысы. География сериясы, 2019)
Бұл мақалада ауа райын қалыптастыратын синоптикалық үдерістер мен өзендер ағысы арасындағы байланыстар қарастырылған. Жауын-шашын мөлшері мен өзендер ағысы арасындағы байланыстар, жауын-шашын тудыратын синоптикалық үдерістер жəне олардың өзендер ағысы арасындағы тəуелділігі анықталады.