(untitled) (ҚазҰУ Хабаршысы. География сериясы, 2016)
Приводятся результаты исследования загрязнения тяжелыми металлами снежного покрова на территории Южного Казахстана. Были использованы данные 15 метеорологических станций южнее 48 параллели. При расчетах учитывались осредненные за пятилетний период с 2005 по 2009 годы данные. Мақалада оңтүстік Қазақстан территориясындағы қар жамылғысындағы ауыр металдармен ластану дəрежесі туралы зерттеулердің нəтижелері келтірілген. 48 параллельден оңтүстік аймағына қарай орналасқан 15 метеорологиялық станцияның мəліметтері қолданылған. Есептеулерде 2005–2009 жылдар аралығында орташаланған мəліметтер алынған.