(untitled) (ҚазҰУ Хабаршысы. География сериясы, 2016)
В статье рассматриваются климатические колебания годовых сумм осадков и речного стока на примере Ишимского водохозяйственного бассейна при различных формах атмосферной циркуляции по классификации Г.Я. Вангенгейма W, C и Е. Мақалада Есіл су шаруашылық алабы мысалында Г.Я. Вангейм жіктемесі бойынша атмосфералық циркуляцияның W, C жəне Е түрлі формаларындағы жауын-шашын мен өзен ағындысының жылдық суммаларының климаттық тербелістері қарастырылған.