(untitled) (ҚазҰУ Хабаршысы. География сериясы, 2019)
Геодинамикалық үдерістер түрлерінің, кеңістікте таралу ерекшеліктерінің, салыстырмалы динамикасының зерттелуінде бірнеше амалдар, олардың ішінде әртүрлі масштабтағы жалпы географиялық және тақырыптық карталарды жеке және өзара салыстырып талдау жолы бар. Бұл мақалада тақырыптық (геологиялық, тектоникалық, геоморфологиялық) және топографиялық карталарды талдау нәтижесінде бедертүзілудің эндо- және экзодинамикалық үрдістерге байланысты сипаттамаларды анықтау мәселелері қарастырылады.