(untitled) (ҚазҰУ Хабаршысы. География сериясы, 2019)
Бұл мақалада Алматы облысы халқының өмір сүру сапасының әлеуметтiк-демографиялық индикаторла- рын қарастырылған. Негізгі көрсеткіштер ретінде өмір сүру сапасының көрсеткіштері - туу және олім-жітім көрсеткіштері, халықтың орташа өмір сүру ұзақтығы, халықтың ауру-сырқаулық, білім дамуының деңгейі қарастырылды. Осы мақалада өмір сүру сапасы деңгейі мәселелері, облыстағы адам әлеуеті сапасының даму перспективасы кешенді бағалау жасалды.