(untitled) (ҚазҰУ Хабаршысы. География сериясы, 2016)
Рассмотрены способы и результаты исследований прочностных свойств горных пород и трещиноватости горного массива. Для оценки устойчивости карьерных откосов приведены методы расчета откосов в изотропном и анизатропном прибортовых массивах. Тау тұқымының және алабының кеуектілік баяндылығың ұрғашылқының әдістерінің зерттеме нәтижелері қарастырылған. Карьер еңістің тиянағының сарапшылығы үшін еңістің есебінің әдістері изотроптыда және анизатропта алаптары келтірілген.