(untitled) (ҚазҰУ Хабаршысы. География сериясы, 2016)
Бұл мақалада топографиялық карталарды Жерді арақашықтықтан зерделеу мәліметтерінің көмегімен жаңарту әдістемесінің мәселелері қарастырылған. Әдістеме арақашықтықтан зерделеу мәліметі болып табылатын топографиялық карталарды, соның ішінде ірі масштабты карталарды жаңарту жұмыстарының мерзімін және қаржылай шығынын азайтатын ғарыштық түсірілімдерге негізделеді. В данной статье рассматривается методика обновления топографических карт по материалам дистанционного зондирования Земли. Методика обоснована на использовании космических снимков, которые могут обеспе-чить сокращение сроков и затрат на производство работ по обновлению топографических карт, в том числе и крупных масштабов.