(untitled) (ҚазҰУ Хабаршысы. География сериясы, 2016)
Хромтау қаласының моноқала ретінде дамуы қарастырылады. Пайдалы қазбаларды өндіру аймақтарында орналасқан Хромтау қаласының орналасқан орны, халық саны, өнеркәсібінің даму бағыттары мен заңдылықтары, әлеуметтік-экономикалық дамуындағы факторлары сөз болады. Шағын қалада аймақтық саясат жүргізудің тура және жанама түрлері баяндалып, қаладағы әлеуметтік саясаттың негізгі мақсаты – аймақтағы өткір әлеуметтік қайшылықтарды болдырмау, жоғары әлеуметтік қауіпті аудандардағы мәселелерді шешу екендігі айтылады. В статье рассматривается развитие города Хромтау как моногорода. Так же рассматриваются географическое положение моногорода в регионе, в котором добываются полезные ископаемые, а также население, промышленность, стратегия и закономерности развития, факторы социально-экономического развития моногорода.