(untitled) (ҚазҰУ Хабаршысы. География сериясы, 2016)
Мақалада Белуджистана және Кандагар провинцияларындағы шөлейттердің басымдығына байланысты су ресурстарының жетіспеушілігіне қатысты мәселелер қарастырылады және осы мәселелерді шешу әдістері жасалынған. В статье рассматриваются проблемы, связанные с нехваткой водных ресурсов, особенно в засушливых полупустынных условиях в провинциях Белуджистана и Кандагар. Разработаны методики решения этих проблем.