(untitled) (ҚазҰУ Хабаршысы. География сериясы, 2016)
Жер шарында 2 миллиард адам су тапшылығын көруде, сондықтан тұщы су ғаламдық өзекті мәселенің бірі болып отыр. Осы ғылыми зерттеу жұмысының негізгі мақсаты – Қазақстан-Қытай арасындағы су ресурсын талқылау. На нашей планете 2 миллиарда человек страдают от нехватки воды, поэтому пресная вода является одним из ключевых вопросов. Основной целью данного исследования является обсуждение водного ресурса между Китая Казахстана.