(untitled) (ҚазҰУ Хабаршысы. География сериясы, 2016)
Проанализирован суточный ход приземного озона в г. Алматы. Для данных приземных концентраций озона за рассматриваемый 3-летний период были заданы пределы: максимальные, средние и минимальные. Рассмотрена связь между озоном и метеорологическими величинами. Алматы қаласындағы жер беті озонының тәуліктік жүрісінің сараптамасы жасалды. Қарастырылған 3 жылдық жер беті озоны концентрациясы мәліметтері максималды, орташа және минималды шектерінде қарастырылды. Озон мен метеорологиялық шамалар арасындағы байланыс зерттелді.