(untitled) (ҚазҰУ Хабаршысы. География сериясы, 2016)
В статье приведены сведения о развитии техники картографирования, позволяющие получать новые пространственно- временные динамические модели, отвечающие требованиям усложняющихся научных изысканий и ежедневно возникающих практических задач. Мақалада картографиялау техникасының дамуы туралы мәліметтер келтірілген, олар жаңа кеңістікті уақытша динамикалық модельді алуға мүмкіндік береді, күрделенген ғылыми зерттеулердің және күн сайын пайда болатын тәжірибелік мәселелердің талаптарына сай келеді.