(untitled) (ҚазҰУ Хабаршысы. География сериясы, 2019)
Мақалада физикалық географиядағы жүйелі тәсіл және оның геожүйелерді зерттеудегі маңызы туралы қарастырылған. Кешенді зерттеу барысында жүйелі тәсілді қолданудың екі жолы бар: функциональды – біртұтас, дәстүрлі- типологиялық және аймақтықты қоса алғанда. Жүйелер туралы ілім, диалектикалық матерализмнің түбегейлі принципі болғандықтан, ол табиғаттағы заттар мен құбылыстардың жалпы өзара байланысы мен бір-біріне ықпалын қарастырады.