(untitled) (ҚазҰУ Хабаршысы. География сериясы, 2019)
Мақалада Ақтөбе қаласының агломерация ретінде дамуындағы экологиялық жағдайлары қарастырылған. Қала агломерациясының тұрақты дамуын қарастыра отырып, қоршаған ортаның ластану мәселелері табиғат пен адамның әсерлесу әрекеттерінен туындайтындығы айтылады. Берілген аумақтың антропогендік жүктелімі аумақтың қалыптасқан табиғи- ресурстық әлеуеті мен табиғат кешендерінің тұрақты дамуынан экологиялық мүмкіндіктерінің артқандығын келтіреді.