(untitled) (ҚазҰУ Хабаршысы. География сериясы, 2019)
Мақалада Ақтөбе облысы аумағында өңірлік табиғи парк, табиғат ескерткіші, табиғи нысандар түрлерін ұйымдастыру мәселелері қарастырылған. Ерекше қорғалынатын табиғи аумақтардың ғылыми негізделген желісі болып биологиялық түрлілікті сақтаудың аса тиімді және оңтайлы түрлерінің бірі саналатыны, олар тек жекелеген бірегей экожүйелерді, түрлер мен қауымдастықтарды ғана емес, сонымен қатар, тұтастай алғанда мекен ететін табиғи ортаны да сақтауға мүмкіндік береді.