(untitled) (ҚазҰУ Хабаршысы. География сериясы, 2019)
Мақалада платформалық- денудациялық жазықтардағы тау- кен аудандарының экологиялық- геоморфологиялық жағдайлары қарастырылып, оларға, жетекші табиғи және антропогенді әрекеттілікпен қоздырылған негативті үдерістердің талдауына, олардың кеңістіктік қамтуына, өзара қатынастығына және бедердің морфогенетикалық типтері шегіндегі геоморфологиялық қауіптілік көрсеткіші ретінде салыстырмалы бағалауына негізделген, сипаттама берілген.