(untitled) (ҚазҰУ Хабаршысы. География сериясы, 2016)
В статье рассматриваются теоретико-методологические вопросы оценки климатических условий области для развития туризма и отдыха, определено число наиболее благоприятных дней и продолжительность благоприятного периода для летних и зимних видов туризма. Дается климатическая характеристика Павлодарской области. Составлен график годового хода температуры воздуха (°С), относительной влажности (%) и количества осадков (мм) на территории области. Мақалада облыстың климаттық жағдайын бақылауда теоретико- методологиялық сұрақтар қарастырылады. Туризм және демалуды дамыту үшін жағымды күндер және олардың ұзақтығы, жазғы және қысқы туризм түрлерінің жағымды кезеңдері анықталды. Павлодар обылысының климаттық мінездемесі көрсетіледі. Ауа темперетурасының жылдық өзгеруінің, ылғалдылық жөнінде және обылыс территориясындағы жауын-шашын мөлшерінің (мм) графигі құрастырылды.