(untitled) (ҚазҰУ Хабаршысы. География сериясы, 2016)
Мақалада Қапал ойысындағы минералды су көздерінің физикалық- химиялық құрамы мен емдік- сауықтыру туризмі мен демалысты дамытудағы маңызын зерттеу нәтижелері ұсынылған. Соңғы уақыттарға дейін ғылыми зерттеулер мен ғылыми жобаларда Алматы облысы аумағындағы минералды су көздерінің бальнеологиялық қасиеттері әлі толық зерттелмеген. В статье представлены данные о результатах исследования физико- химического состава и значения минеральных вод Капальской впадины для развития лечебно- оздоровительного туризма и отдыха. До последнего времени в научных исследованиях и проектных проработках не получено достаточно данных о бальнеологических свойствах воды и рапы вод Капальской впадины.