(untitled) (ҚазҰУ Хабаршысы. География сериясы, 2016)
Территория Актюбинской области обладает значительным туристско-рекреационным потенциалом, который в туристской отрасли практически не используется. В регионе необходимы комплексные исследования, оценка и рациональное использование ресурсов отдыха. Статья посвящена изучению туристско-рекреационного потенциала Уилского района Актюбинской области. Даны предложения по организации и развитию туризма в регионе. Ақтөбе облысының территориясы ірі туристік-рекреациялық потенциалына ие бола тұра мүлде игерілмеген. Аймақта демалу ресурстарын тиімді пайдалану жəне бағалау үшін кешенді зерттеулерді қажет етеді. Мақала Ақтөбе облысы Ойыл ауданының туристік-рекреациялық потенциалын зерттеуге арналған. Сонымен бірге аймақта туризмді ұйымдастыруға жəне дамытып бағыттауға ұсыныстар берілген.