(untitled) (ҚазҰУ Хабаршысы. География сериясы, 2016)
На основе дифференцированного анализа мониторинговых наблюдений выявлены основные источники загрязнения подземных вод долины р. Илек бором и показана неправомерность выводов ТОО«Акпан» о значительной роли«стены в грунте» в процессе самоочищения подземных вод. Мониторинг бақылаудың дифференциалды талдау негізінде Илек өзен алабының жер асты суларының бормен негізгі лас-тану көздері анықталған жəне жер асты суларының өздік тазалану үдерісіндегі«топырақ керегелері» алғашқы рөлі«Ақпан» ШЖС талдауларының нəтижелері қателіктері көрсетілген.