(untitled) (ҚазҰУ Хабаршысы. География сериясы, 2016)
Рассмотрены вопросы методики расчета внутригодового распределения стока основных рек правобережной части Ертисского водохозяйственного бассейна. Проведен сравнительный анализ полученных результатов за последние тридцать четыре года с результатами, приведенными в«Ресурсах поверхностных вод СССР» по исследуемому району, а также с данными, полученными за период с условно-естественным стоком воды(1933-73 гг.). Приведены данные об изменениях в сезонном распределении стока, произошедших за последние тридцать четыре года. Ертіс су шаруашылық алабының оң жағалаулық бөлігіндегі негізгі өзендер ағындысының жылішілік үлестірімін есептеу əдістемесінің мəселелері қарастырылған. Соңғы отыз төрт жылда алынған мəліметтерді зерттеліп отырған аудан бойынша «Ресурсы поверхностных вод СССР» келтірілген мəліметтермен, сонымен қатар шартты-табиғи(1933-1973) кезеңде алынған ағынды мəліметтерімен салыстырмалы талдау жүргізілген. Соңғы отыз төрт жылдағы ағындының мезгілдік үлестіріміндегі өзгерістер жайындағы мəліметтер келтірілген.